Uitgeverij Van Driel Publishing logo
Kamishibai

Kamishibai verteltheater

Bij Van Driel Publishing weten we als geen ander hoe belangrijk verhalen vertellen is voor jong en oud. Daarom heeft de magische Kamishibai al een tijd ons hart gestolen.

Op deze pagina vind je uitleg over de Kamishibai en kun je het theater en onze vertelplaten bestellen.

Christelijke kinderboeken

Kamishibai verteltheater en vertelplaten

Christelijke kinderboeken

Eigenschappen Kamishibai verteltheater 

Kamishibai verteltheater pro


Dit kamishibai verteltheater is gemaakt van massief, walnootkleurig hout en staat zeer stabiel door zijn brede onderkant. Van Spaanse makelij met een ongeëvenaarde robuustheid, een veilige handgreep en een bijzonder praktische Japanse touwsluiting. Geschikt voor al onze A3-vertelplaten.

De deuren van de Kamishibai


Achter het bovenste deurtje van het kamishibai verteltheater zit je mooi verstopt. Ook je handen zijn bij het verschuiven van de platen naar links en rechts niet zichtbaar. Zo lijkt het alsof het theater helemaal uit zichzelf beweegt!

Donker gelakt walnotenhout


De donkere kleur van het theater is niet willekeurig gekozen; studies wijzen uit dat die bijdraagt aan de concentratie van de luisteraars.


Denk maar eens aan een bioscoop waar alles rondom het scherm donker is. Of als je zelf thuis wilt genieten van een film. 

Kamishibai touwsluiting


De magie van het werken met een kamishibai begint bij de Japanse touwsluiting. Deze geeft extra spanning tijdens het openmaken van de koffer.


Een kamishabaiverhaal begint immers al bij het openen van de deuren. Een vernuftig Japans touwsysteem laat je toe om dat op originele wijze te doen. Bovendien is de sluiting erg praktisch en veilig.

Verschuif de vertelplaten naar links of rechts


De vertelplaten kunnen naar links of rechts van het theater geschoven worden. Een verhaal boeiend vertellen, doe je niet enkel met woorden; de manier van platen verwisselen kan helpen om spanning op te bouwen. Dit theater laat verschillende mogelijkheden toe.

Kamishibai handvat uit één stuk


Het kamishibai verteltheater heeft een handvat uit één stuk hout Dit zorgt voor een ongeëvenaarde robuustheid. Een sterk handvat en veilig in gebruik.